aventuri de constantean

Ieri a fost o zi de R&R. Ca sa il citez pe Garfield, “I just love lazy™”.

Cum un long time friend a venit prin tara in concediu, am zis sa ne mai plimbam sa vedem orasul. Chiar daca el a fost plecat 1 an, tot stie mai bine ca mine noutatile de pe aici.

Prima ordine pe agenda de zi, sa gasim un … orice … numa sa aiba cafea buna si wireless. Asa ca am luat-o incet incet la pas spre centru.

Ca Romania este tara tuturor posibilitatilor nu este o noutate, totusi din cand in cand mai apar surprize.

Un exemplu ar fi pe Bulevardul Tomis, unde exista un copac care face niste fructe mai ciudate.Pom cu fructe ciudate

Totusi, trecand peste nesimtirea caracteristica a romanului de rand, piesa de rezistenta a fost la “restaurantul” unde am luat pranzul.

Inteleg ca trebuie sa te mandresti cu noile achizitii in materie de HI-Tech, dar totul are o limita.

Beta se mandreste ca are Wi-Fi

Chelner! Pui la rotisor cu garnitura de 802.11b/g.

Si uite asa am mancat wireless, ne-am afumat, am mai investit in burtile de bere, am stat vre-o cateva ore si am dat cu batul in bile, asa cum am vazut noi pe Ronnie O’Sullivan ca face la tembelizor pe EuroSport.

Seara continua cu noi investitii in burtile de bere.

Stii ca imbatranesti atunci cand pustii de cls. a 11-a trag de tine joi seara sa mergi in club TU ( TWO ) pe motiv ca e seara studenteasca si fac rost de intrare moca.

O treaba ca asta nu are cum sa iasa decat nasol. Studentii nu se duc in club decat cand au bani, iar aprilie fiind una din perioadele cand nimeni nu prea are bani pt ca ori au cheltuit cu sarbatorile de Paste ori pastreaza pt 1 Mai, in cluburi mai gasesti doar pleava, mai ales in timpul saptamanii si intr-un club care isi face reclama ca fiind unul de Fitze si Impresionisme.

Nu ma intelegeti gresit, si mie imi place muzica data la maxim, cand sunt pe la vre-un concert sau cand sunt pe acasa si am nervi. nimic nu te calmeaza mai bine decat Guns’n’Roses dat la maxim.

Ce faci in Constanta dupa 23:00 in afara sezonului estival? Pai mai nimic, te duci si te culci. Singurele deschise sunt cluburile, cazinourile, buticurile si sectia de urgente de la spital, dar pe acolo chiar nu am chef sa ajung.

Pana la urma ne hotaram sa facm o vizita pe la Complex Europa prin Mamaia ca ala e deschis pana la 03:00. Alternativa ar fi fost prin centru pe la City Billiards, dar dupa 01:00 pe fetele de acolo le apuca harnicia si se baga la o tura de dat cu aspiratoru’ si facut curat prin sala, ca la ora 02:00 se da stingerea. Fac prostiile alea un zgomot ca nu esti in stare sa te concentrezi sa spargi bilele, dapai sa mai si joci.

Si ajungem noi la Europa. Spre deosebire de week-end cand cu 15 min inainte de inchidere tot nu apuci sa joci nimic, cu toate ca ai asteptat 4 ore, de Luni pana Joi dupa 23:00 practic iti alegi la ce masa vrei sa joci.

Tot aseara mi-am adus aminte dece nu mai trec pe acolo. Mese bomba, rupte, bile mate care deabia aluneca pe masa si cate odata o iau pe niste traiectorii de n-ai zice ca masa e plata.

Bine inteles dupa atata sport, cafele, beri si pechete de tigari, intra o shaworma la stomac mai repede decat daca ar manca-o un somalez.

Mai aproape de casa si cat de cat bun si deschis la 03:30 Vineri dimineata e un fast-food in piata Tomis 3.

Cum n-am mai trecut de mult pe acolo. mare mi-a fost surpriza cand am dat 8 lei pe o shaworma mare care mai mult parea minuscula in comparatie cu un alt fast-food de suflet din Piata Ovidius.

In timp ce devoram noi animale moarte cu garnitura de cartofi si muraturi, isi face apartia un personaj tipic fast-food-urilor.

Prima data, asa mai de la departare am zis ca e un el, dar pe masura ce s-a apropiat am inceput sa cred ca e o ea.

Acei copii pentru care tot donam noi bani pe la biserici, fundatii de binefacere si alte escrocherii dastea piramidale, traiesc si ei pe unde apuca si se chinuie de la o zi la alta sa gaseasca un loc cald de dormit, ceva de mancare ( nu neaaparat cald sau steril ) si se bucura daca a trecut ziua si nu si-au luat o bataie sau nu si-a batut nimeni joc de ei.

Pustoaica, dau cu presupusul pentru ca nu avea nimic feminin care sa o deosebeasca de un baiat, decat niste cizme cu toc lung in picioare, cizme dalea de vezi pe pitzipoanca.wordpress.com 🙂 si o voce oarecum mai subtire, dar nu cu mult, vine sa ia cina, ma rog, micul dejun avand in vedere ora.

Stia ea o vanzatoare care ii mai da din mancarea care nu arata asa de bine incat sa o cumpere cineva si decat sa o arunce la gunoi mai bine “face o fapta buna”.

Iese pustoaica noastra tacticoasa cu un carton pe care avea o mana de cartofi si un piept de pui care arata asa bine ca m-a facut sa ma gandesc de doua ori pana sa mai musc odata din shaworma, si se asaza la o masa vis-a-vis.

Isi scoate din haina o furculita de plastic si da sa manance, cand isi da seama ca nu prea intra mancarea fara o bucata de paine. Asa ca primul loc in care cauta este cosul de gunoi de langa masa, ca deh, fast-food, oameni cu bani, astia mananca jumate si restu arunca, fac risipa de mancare.

Bingo! Nu numai ca isi gaseste vre-o doua chifle mancate pe jumatate, da mai gaseste si juma de shaworma, ce-i drept mai rece ca statuse in frig, dar nu poti da cu piciorul la o bucata de mancare in plus.

Acuma orice om normal, in afara de noi doi, si-ar fi dat matele afara la un astfel de “show”. Noroc ca amicul meu terminase mai repede de mancat si a reusit sa fure un instantaneu.

Fast-Food Tomis 3

Nu uitati! Romania este o tara democrata, o tara moderna, o tara membra a Uniunii Europene!

Bon apetit!


Post-uri similare:


Comments

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png