nu stiu sa ma distrez, sunt inapt

E doar impresia mea sau din ce in ce mai multa lume pune botu la faza cu “trebuie sa cheltui multi bani ca sa te simti bine” ?

“N-am bani frate!”

Toata lumea o baga pe asta la inaintare. Bai ghici ce? Nici eu nu am bani. Si nici nu prea am avut vreodata. Au fost asa un bonus.

N-am nevasta, n-am copii, n-am nevoie disperata de bani. In primul rand, cam mori de foame cu ei. Mai ales astia de plastic, nici nu prea ai cum sa ii mesteci. Mancare, de asta am nevoie.

N-am avut nevoie niciodata de nimic altceva decat prieteni pentru a ma distra si a ma simti bine. N-am avut nevoie sa cheltui bani pe baruri, cluburi, masini, bautura de nu stiu care. Pur si simplu m-am simtit bine alaturi de preteni, ne-am distrat, am ras, am facut tot felul de tampenii, inca mai radem cand ne amintim.

Ma uit in stanga dreapta cum mai toti devin sclavii banilor. Sistemul se vede ca functioneaza. Cam incepe sa ma prinda si pe mine.

Ma uit la prieteni si cunoscuti care au inceput sa uite cum e sa fii om. Multi chiar au reusit. Au capitulat, au acceptat sa devina robotei, sa faca parte din turma.

Ideea aia celebra ca daca pleci capul, nu va fi taiat de sabie. Intradevar, nu iti va taia nimeni gatul, doar vei primi o zgarda frumoasa.

E nasol cand trebuie sa renunti la prieteni buni, prieteni vechi, dar e necesar pentru a progresa, pentru a evolua. Speranta e ca urmatorii vor fi si mai buni.


Post-uri similare:


Comments

4 Responses to “nu stiu sa ma distrez, sunt inapt”

  1. joe (39 comments) on November 15th, 2009 5:26 pm

    Unii nu se schimba, multi altii da.

    ReplyReply
    Reply to  joe
  2. joe (39 comments) on November 15th, 2009 5:28 pm

    Ooo, am reusit sa postez. Nu stiu ce nu-mi iesea cu OpenID asta de nu puteam sa postez. In fine, mai detaliat vorbind: multi au simtul acela de aventura si de distractie pura, multi altii se distreaza incruntat. Si eu zic de multe ori ca nu am bani de iesit, dar problema e alta. Nu pot detalia ca sunt un anxios tampit sau ca nu am mediul potrivit pentru a ma detasa, caci primesc numai sprancene ridicate. Asadar multi iti zic ca n-au bani, cand de fapt au alte probleme pe cap. Poate ai talentul sa faci diferenta…

    ReplyReply
    Reply to  joe
  3. Catalin Nicolescu (223 comments) on November 15th, 2009 5:41 pm

    @joe: Eu unu prefer sa-mi zici ca n-ai chef sau ca n-ai chef de mine. Te inteleg, fiecare avem zile bune sau zile proaste. Gasesc mult mai jignitor sa bagi o scuza penibila.

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu
  4. Claudia Rudeanu (5 comments) on November 27th, 2009 11:22 am

    I see u`re point..
    da totusi..bani de tigari?
    bani de-o cafea de stat la poveste?
    bani de o bere/vin/vodca ca sa prindem grai?:P)
    bottom line, banii sunt importanti dar nu sunt totul..se poate si fara, dar e mai bine cu:)

    ReplyReply
    Reply to  Claudia Rudeanu

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png