Dragostea

De exemplu, pentru unii dragostea exista numai la casatorii si nu tot timpul, dar totusi ne indragostim pina la a cea nunta. Pentru altii, acest sentiment nu exista, ei spun ca este doar simpatie, atractie si nimic mai mult. Insa simpatie si atractie putem avea nu doar fata de o persoana, ci si fata de un animal sau de un obiect.

Rezulta ca putem sa ne indragostim de tot ce ne inconjoara. Pentru unii dragostea este un sentiment prin care cineva isi arata respectul fata de o alta persoana. Insa respectul il putem avea si fata de o persoana in virsta, deci suntem indragostiti in ea. Si totusi nu inteleg ce este dragostea? Poate ca dragostea este puterea de a ierta.

Posibil! Eu nu am fost niciodata indragostit, chiar daca am spus de multe ori ca iubesc pe cineva, insa eu cred ca dragostea este un sentiment prin care suferi.
Adica o suferinta placuta, o suferinta de la care primesti placere. Placere de la discutia cu o anumita persoana, de la infatisarea ei, de la zimbetul fermecator, care te duce intr-o lume a ta. Uneori, acest sentiment il simti atunci cind vezi ca pierzi acea persoana si, pentru a o intoarce, esti gata sa sari in fata mortii. Sari cu speranta ca-ti vor creste aripi si atunci cind cazi ca o piatra, doar acea persoana iti poate da aripi.

Multi oameni indragostiti cauta niste principii pentru a atrage atentia cuiva. Insa aceste principii nu exista. Persoana data singura se va uita la tine si, de aceea, nu trebuie sa te schimbi, doar pentru a fi pe placul cuiva. Ea, daca te va iubi, te va iubi asa cum esti. De multe ori niste persoane se indragostesc doar pentru aceea ca trebuie sa se casatoreasca. Si la acea nunta pun juramint pe viata ca va iubi acea persoana.

Doua inimi, o singura dragoste,
Doua promisiuni, un legamint,
Doua vieti devin una…

Insa casatoria este o consecinta a dragostei, ci nu o cauza. De aceea, trebuie sa fim atenti cu dragostea, caci ea nu este o suma de bani pe care o poti cheltui cum vrei, dragostea este o viata intreaga…


Post-uri similare:


Comments

3 Responses to “Dragostea”

 1. The Author (1 comments) on September 3rd, 2008 11:49 pm

  Vreau sa ii multumesc lui Catalin pentru postarea acestor “scrieri” aici. Fara ajutorul tau… nu as fi reusit(curand) sa public aceste ganduri.

  Multumesc!

  ReplyReply
  Reply to  The Author
 2. ex-profa de info (1 comments) on September 5th, 2008 1:48 pm

  Si cu ce ocazie aceste ganduri marete?

  ReplyReply
  Reply to  ex-profa de info
 3. Inspiron (4 comments) on September 5th, 2008 2:32 pm

  Vezi tu, exista o diferenta fundamentala intre “dragoste” si “iubire”! Dragostea inseamna si atasament sub conotatie negativa, uneori, egoism.
  Iubirea este neconditionata si deplina, foarte rar intalnita in stare pura, adica “iubire adevarata”.
  Dragostea este mai mereu legata si de partea carnala, materiala a lucrurilor, iubirea poate fi si pentru intreaga umanitate, sau pentru un Invatator Spiritual.

  ReplyReply
  Reply to  Inspiron

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png