fustrari zilnice

It’s a long way to the top, if you want to rock’n’roll.

Vorbeam cu un prieten de familie despre utilitatea banilor, cati bani sunt suficienti si cand trebuie sa te opresti.

Faza oarecum ciudata e ca foarte multi pierd pe drum scopul calatoriei. Te chinui sa faci bani ca sa iti poti cumpara si tu ce iti doresti. Apoi ca sa ai ce cheltui prin oras cu fetele, apoi ca sa poti sa te muti undeva cu chirie ca sa scapi de ai tai, apoi ca sa iti iei masina, ca sa poti sa te insori, ca sa poti sa-ti iei casa sa traiesti cu nevasta si viitorul copil, ca sa cresti copilul, ca sa tii copilul in scoala, ca sa ajuti copilul sa isi inceapa viata alaturi de proaspata nevasta … si GATA! Iti mai trebuie doar pentru nevoile de zi cu zi. Nu mai trebuie sa strangi bani pt altceva care nu iti e absolut necesar.

Totusi multi continua fara vre-un rost. Au pierdut scopul vietii. Cauta cu disperare in continuare banul fara sa aiba nevoie de el.

Iti faci o casa cu suficiente camere pt familie, iti iei o masina in care sa te simti bine, iti dotezi casa cu diferite chestii, te asiguri ca in caz de ceva ai suficient cat sa nu ramai pe drumuri.

Nu, multi nu se multumesc. La o adica e bine sa fii perseverent, dar pana cand? Toti vor mai mult, mai mare, mai misto, mai nou, mai luxos.

Da, si mie mi-ar place sa pot sa intru intr-un magazin de haine fara sa stiu de la intrare ca ma duc doar sa ma uit si pana apuc eu sa le cumpar nu le vor mai fabrica.

Si mie mi-ar place sa nu mai calculez constant banii care ii am in buzunar si banii care trebuie sa vina. Cand ma uit pe un meniu sa ma uit la ce as vrea sa comand, nu la ce as putea.

Mi-ar place ca in fiecare weekend sa ma sui in masina si sa merg intr-o alta destinatie, sa nu mai imi povesteasca prietenii pe unde s-au plimbat.

Sa ma sui in primul tren cu mana in buzunar si cu cardul de credit in portofel si sa ma plimb pe oriunde am chef prin Europa.

Mi-ar place sa am un apartament in Monaco cu vedere la circuitul de F1. Mi-ar place sa conduc un Aston Martin. Mi-ar place sa am o cabana la munte cu jacuzzi in curtea din spate, sa ma relaxez dupa ce am fost toata ziua cu snow-mobil.

Sa pot sa pun mana pe telefon si sa sun sa imi pregateasca avionu, ca nu mai vreau sa merg de Craciun in Alpi, ci vreau sa ma plimb cu iahtul in Caraibe sa ma bronzez natural.

Sa gasesc o femeie culta si cu gusturi rafinate.

Dar pana acolo mai e foarte mult de munca. Totusi devine din ce in ce mai fustrant cu fiecare rasarit de soare.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.


Post-uri similare:


Comments

10 Responses to “fustrari zilnice”

  1. sin (5 comments) on August 19th, 2008 3:17 pm

    tu de fapt vrei o femeie cu tate mari 🙂

    ReplyReply
    Reply to  sin
  2. Catalin Nicolescu (223 comments) on August 19th, 2008 3:23 pm

    potrivite, nu prea mari

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu
  3. Staicu Ionut (11 comments) on August 19th, 2008 3:37 pm

    Sa fii fericit nu inseamna sa ai cat mai mult ci sa ai nevoie de cat mai putin…

    ReplyReply
    Reply to  Staicu Ionut
  4. Catalin Nicolescu (223 comments) on August 19th, 2008 3:45 pm

    nu stiu daca cat mai putin … tind sa zic … sa ai suficient

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu
  5. Staicu Ionut (11 comments) on August 19th, 2008 4:41 pm

    De fapt, ideea în sine este să te mulţumeşti cu ce ai. D-asta se spune că banii n-aduc fericire 🙂

    ReplyReply
    Reply to  Staicu Ionut
  6. Iubika (1 comments) on August 19th, 2008 9:02 pm

    Se putea si mai rau… Problema este ca, presupunand ca ai obtine tot ce ai mentionat tu mai sus, cu siguranta ai vrea mai mult. Si apoi si mai mult… pana cand?

    ReplyReply
    Reply to  Iubika
  7. Catalin Nicolescu (223 comments) on August 20th, 2008 8:48 am

    mmmm … nu … ceva banuti cat sa-mi fac unele mofturi si sa am cu cine sa ii cheltui ar fi mai mult decat suficient

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu
  8. Inspiron (4 comments) on August 24th, 2008 1:55 pm

    Ceea ce cauti tu de fapt inseamna a ajunge la un “echilibru” in viata. Din pacate asta nu tine doar de vointa, inteligenta si cumpatare. Se cer sacrificii mult mai mari, este un drum foarte putin batatorit si odata inceput, nu mai exista cale de intoarcere. Aici castigurile nu cunosc limita, dar nici pierderile.

    Nu poate fi descris in cuvinte, nici macar sugerat.

    Asa ca preferabil este sa te multumesti cu ce iti ofera viata, fara sa te impotrivesti prea mult. Este si asta un echilibru si un mod de impacare cu tine insuti, chiar daca pe termen scurt, cam cat o viata de om. 🙂

    ReplyReply
    Reply to  Inspiron
  9. roberto (16 comments) on August 25th, 2008 6:53 am

    Iti doresti cam multe. Sunt putini oameni care se pot lauda cu ce vrei tu, chiar foarte putini.Pentru ca pe langa bani, trebuie sa ai si o mentalitate corespunzatoare. Sa stii cand sa te opresti din a fi sclavul lor. Sa stii sa incepi cum trebuie prima zi din noua ta viata.

    In fine, poate vei reusi toate astea. Si taman atunci se va prabusi avionul personal deasupra Alpilor. 🙂

    ReplyReply
    Reply to  roberto
  10. Catalin Nicolescu (223 comments) on August 25th, 2008 4:22 pm

    :)) Deci in concluzie trebuie sa iau lectii de sky-diving

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png