probleme existentiale si mai inutile

Socializare on-line, social media … bla bla bla. Niste cuvinte pompoase.

N-a citit nimeni “Nineteen Eighty-Four” (1984) a lui George Orwell ? Nu a vazut nimeni nici macar filmul ? Sau macar remake-ul, Equilibrium ?

Momentan pe interwebs exista mai multa informatie personala/confidentiala despre un individ, in cantitati in care nici Orwell nu cred ca si-ar fi imaginat vreodata.

Si noi de buna voie ajutam la construirea acestei mari baze de date. Da, stiu, si eu ajut. Ignorance is bliss.

Ma rog, inca nu am nimic de ascuns, nu cred ca exista asa ceva ca intimitate/privacy. Iar daca as avea ceva de ascuns … well … cunosc “cartierele rau famate” ale internetului. Dar voi nu 🙂

Dar nu asta ma intereseaza. I’m not a people person. I don’t give a fuck.

Problema mea este ca am mai mult de munca fara sa fi cerut sau cautat. In fiecare zi trebuie sa stau minute pretioase sa imi golesc casutele de e-mail de tot felul de invitatii la tot felul de rahaturi de site-uri care vor si ele in disperare sa muste din ciolanul de informatii personale.

Odata la 2-3 zile trebuie sa intru pe Feisbuc, Netlog, HaiFaiv sa dau cu bifa la toate aplicatiile si sa le dau Block. Sa dau cu bifa la toate invitatiile si sa dau Ignore. Si sa dau Reject la zeci de sugestii de prieteni, dealtfel oameni care nu i-am vazut in viata mea, dar pt faptul ca mai avem 2 contacte in comun, algoritmul (FOAF) masinii retardate crede ca ar trebui sa fim prieteni.

FOAF (Friend Of A Friend) e versiunea electronica a “I know a guy who knows a guy, who’s cousin knows …”

Sau alti fucktartds care s-au trezit din mica lor lume imaginara, utopic perfecta si au dat foarte tare cu capul de realitatea pe cat se poate de adevarata si cruda si dealtfel foarte, foarte frumoasa, si au realizat ca i-a durut undeva in ultimii vreo 20 de ani si singura lor idee de a repara a fost sa faca o petitie online pe Feisbuc.

Noi suntem treji demult. Buna dimineata si voua. Ati dormit ca porcii pana la ora asta. Ce sa va fac. Cine se scoala de dimineata departe ajunge. Cine doarme pana la pranz, trece viata pe langa el.

Ador ipocrizia. 🙂 Ma distreaza la culme cand ii vad. Sunt asa de usor de jucat pe degete, un copil ar putea sa o faca.

Ca pe web un site cu milioane de utilizatori = milioane de fise personale = gramada de bani de la astia care vand diverse chestii.

Odata ce ai fisa personala si ai studiat umpic comportamentul si preferintele utilizatorul, poti sa ii vinzi marfa fraierului.

Acuma totusi pe chestia asta sunt probleme si mai existentiale decat astia pierduti in spatiu. Sunt adevarate tragedii.

“M-a scos din lista de prieteni”, “Si-a schimbat status-ul in single”, si am mai putea continua. Oameni chiar se omoara intre ie, unii se sinucid ca i-am scos din lista de prieteni, ba chiar prin unele tari exista legi importiva agresiunii online.

🙂 Vedeti? Cuvintele chiar sunt mai puternice decat pumnii. 4Chan anyone? 🙂 🙂

Nu-i asa ca e frumos cand inventam tratamente si pedepse pentru boli si delicte pe care oricum nu le aveam si nu le avem si nu le vom avea vreodata. Se numeste natura umana, unii indivizi pot fi rai si meschini. Fucking get used to it already. It’s been like 200.000 years now. Modern society my ass.

200.000 ani si inca nu ne cunoastem propria specie.

Eu daca mor, contul meu de Feibuc ce pateste? Se reincarneaza odata cu mine? Am vreun formular de transfer account sau ceva? Macar ceva sa-mi recuperez lista de prieteni ca sa imi aduc aminte pe cine sa bantui 😛

google2084


Post-uri similare:


Comments

3 Responses to “probleme existentiale si mai inutile”

  1. rpetre (5 comments) on November 2nd, 2009 1:02 am

    Equilibrium a fost un remake (prost) de Fahrenheit 451, FYI.

    ReplyReply
    Reply to  rpetre
  2. Silvian Crețu (2 comments) on November 2nd, 2009 3:30 am

    “V for Vendetta” e o ecranizare aproximativă dupa 1984.

    ReplyReply
    Reply to  Silvian CreÈ›u
  3. Catalin Nicolescu (223 comments) on November 2nd, 2009 9:59 am

    @rpetre: da, da. Bun si F451, dar IMHO cam slab realizat. Eu unu parca as zice ca Equilibrium e mult mai asemanator ca idee cu 1984 decat cu F-451.

    Arderea cartilor e un simbol al schimbarii mentalitatii, vezi chiar revolutia romana.

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png