Unde ie specialisti dom’ne?

Bai mie mi-au placut gadget-urile, aparatele, in principiu tot ce se putea demonta si remonta 🙂 inca de pe la 7-8 ani cand incercand sa “repar” aplica de perete am facut cunostiinta prima data cu 220 alternativ, ne-am mai intalnit de atunci, amical, de cateva ori.

Dupa, pe la 10 ani cand ma chinuiam la mate cu fractiile etajate si am vazut pe un tip ca butona la un calculator (Pascal) si calculatoru ii rezolva fractiile, am zis ca trebuie sa stiu si eu cum se fac astea.

Zis si facut, pe la 11 ani (1996) aveam un 486 cu 8Mb ram 🙂 si de atunci nu ne inghitim reciproc. Nu ma intelegeti gresit, mie nu imi plac calculatoarele, ci pur si simplu am o placere sadica sa le chinui pana le vad facand doar ce vreau eu.

Ideea e ca cu (da, cacofonie) cat mai multe stii, cu atat afli cat de putine defapt stii, practic sunt intr-un training perpetu. Eh, si pe tot drumu asta, tot am auzit de diferiti specialisti prin diferite firme si nise ale IT-ului.

Definitia mea de specialist e unu care stie mult mai multe ca mine, unu care atunci cand vorbeste tehnic, incepe sa ma depasasca si trebuie sa ma chinui sa procesez tot ce zice.

Problema existentiala, e ca in ultima vreme, eu pierd pe drum pe multi cu care vorbesc tehnic. Iar in autoevaluarea mea, nu as indrazni sa ma numesc specialist sau alte titluri pompoase, ba chiar as zice ca ma apropii de un nivel mediu de cunostiinte.

Totusi inca caut specialistii aia … ori se ascund de mine … ori … WTF?


Post-uri similare:


Comments

3 Responses to “Unde ie specialisti dom’ne?”

  1. Emil CHERICHEŞ (12 comments) on October 13th, 2008 7:21 am

    Specialişti în ce? Asta e’ntrebarea!

    Mă gândeam că atunci când m-ai luat cu chestii de programare m-ai pierdut, citind acest post am avut senzaţia că eşti specialist 😉

    Revenint pe pământ… e acest curent al cocalarilor care se dau mari specialişti, linia care face diferenţa a scăzut mult….

    ReplyReply
    Reply to  Emil CHERICHEŞ
  2. Radu - Eosif Mihailescu (3 comments) on October 13th, 2008 10:15 am

    Nu pot decat sa subscriu total la ce ai zis — nici eu nu mai tin minte cand am ascultat pe cineva ultima oara cu atata interes si admiratie ca mi-era si teama sa ma apuc sa iau notite.

    @Dexter

    ReplyReply
    Reply to  Radu – Eosif Mihailescu
  3. Catalin Nicolescu (223 comments) on October 13th, 2008 5:57 pm

    @Emil CHERICHEŞ: Specialisti in oricare nisa a IT-ului

    @Radu – Eosif Mihailescu: Bine, am mai auzit dar vorbitori de limba engleza, eu ii caut pe aia vorbitori de romana

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png