GeekMeet Constanta 1st

A fost prima editie a GeekMeet Constanta.

Multi oameni interesanti prezenti, dar si multi absenti.

6 ore de prezentari ce au testat rabdarea participantilor, a rezistat cu brio.

S-au prezentat unelte, s-a facut PR, s-au facut predici ,s-a carcotit, s-a criticat constructiv.

A fost Mico$oft care ne-a spus despre Windows Azure, marea si minunata solutie de cloud-computing. Din punctul meu de vedere au cam fost incurcate ppt-urile si in loc de ala pt programatori s-a prezentat ala pt PR.

Am inteles ca nu prea pot sa hackuiesc nimic din masina lor virtuala. Upload aplicatia si atat. Nu pot instala nimic.

Am inteles ca concurenta in cloud-computing e foarte acerba si s-au bagat repede, iar feature-urile care sa ii deosebeasca, vor urma.

A fost Eduard Suica de la RadGs Software. Ne-a aratat o aplicatie misto, open-source. O aplicatie cu enorm de multe elemente drag & drop si sute de checkbox-uri.

Am inteles ca oricine poate crea urmatoarea mare aplicatie web2.0 cu aceasta aplicatie, o sa incep sa ma ingrijorez ca imi voi pierde job-ul … NOT 🙂

A fost Tudor Totolici care … cred ca ne-a zis ca e bine sa avem o pasiune si sa facem ce ne zice instinctul. Am ramas impresionat ca poate vorbi lafel de repede ca tipu ala de la reclamele de medicamente, cu “consultati medicul sau farmacistul”.

A fost Cristian Mezei care a vrut sa ne spuna despre SEO, dar saracul a fost asaltat ca de obcei cu interbari de genul “dar cum fac aia?”

A fost Radu Chiorean care ne-a convins ca ar trebui sa inventam mai repede Holodeck.

Singurul de la care am reusit sa vad niste linii de cod, ca de … ma consider geek, imi place sa vad cod, a fost Filip, care ne-a zis ca lucreaza cu o firma de prin UK la propria interpretare a 1984.

Chiar daca pare pesimista prezentarea mea, reusita editiei a fost data de discutiile si comentariile din timpul prezentarilor, dar si discutiile aprinse de pe hol in micile pauze de tigara.

Oameni cu idei, doritori de a afla noutati, de a cunoaste noi oameni, felicitari.

P.S. Pentru cine vrea sa faca developer-evangelism sau pur si simplu PR la aplicatia sa. Aruncati un mic ochi pe o mica carticica scrisa de Chris Heilmann. http://developer-evangelism.com/


Post-uri similare:


Comments

2 Responses to “GeekMeet Constanta 1st”

  1. Andrei Ruse (25 comments) on November 29th, 2009 9:49 pm

    Ca sa ma bucur si eu de eveniment,abia acum am ajuns in Constanta:)))

    ReplyReply
    Reply to  Andrei Ruse
  2. arty (2 comments) on December 5th, 2009 6:34 pm

    frate cre ca asa vrea sa fi putut si io veni la geek da …..oricum,mia placut aia cu a virus walk into a bar….chiar tare.nu stiu cum a fost da dpdv al meu cam aia e:))…deocamdata
    numai bine

    ReplyReply
    Reply to  arty

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png