piua-piua pe myAdobe

S-a aruncat pastila cu Flash Player pe MyAdobe.ro

Cearta nene in toata regula. Sunt baietii de la Adobe, sunt baietii de la open-source, sunt Apple fanboys, e si unu cu windows-u ??!?!?!

Da pe programatori cine ii injura?

Ma doare undeva ca Apple nu ii lasa pe Adobe sa-si bage nasu in sistemu lor.

Chiar ma doare ca nu gasesti un blestemat de flashplayer de 64biti de windows, nu mai vorbesc de linux.

Da am vazut si zeci/sute de pseudo coderi de ActionScript 2/3 care habar n-au ce fac si scot niste monstruozitati de “aplicatii” ce imi omoara browser-u sistematic.

Pe astia nu ii mai injura nimeni? Sunt cu tonele. Fac bannere si animatii si tot felu de rahaturi ce ajund si la 2Mb si le gasesti in mii de site-uri prin interwebs.

Se arunca pastila cu tag-u <video> din html5 cand nici macar Gecko sau Webkit sau Opera nu au decat o implementare asa de idee, ca mai au mult de munca. Si o sa vina de-al de ala cu editoru lui WYSIWYG care o sa faca 2-3 click-uri si iacata video in html5 si o sa foloseasca nu stiu ce codec scrantit si pt ca e cu 2-3 click-uri toti n00bs o sa inceapa sa foloseasca si o sa ne trezim cu noul “standard” asa moka cum s-a mai intamplat si cu gif/png

Sau cine stie ce plugin de jQuery o sa mai scoata si o sa ma trezesc brusc cu CPU folosit 100% si cu 1Gb de ram folosit de browser ca de … e smecher sa faci $(‘#video’).addVideo(‘funny.mpg’);

Ze web iz broken. A fost, este si va fi.

Partea frumoasa e ca puterea aici e in mana developerilor. Hackerii astia mici da multi care pot muta munti din loc. Si la care nu le prea pasa lor de patente, plugin-uri, flash-uri s.a.m.d.

Pe ei ii intereseaza sa mearga repede si usor. Si intotdeauna gasesc ei o solutie eficienta.


Post-uri similare:


Comments

2 Responses to “piua-piua pe myAdobe”

  1. SaltwaterC (7 comments) on January 30th, 2010 11:56 pm

    Asta de la Adobe a fost cea mai mare lăbărie. Poate pentru că nu am pupat Flash câtuși de cât decent înafară de Windows. Sub *nix, incluzând aici OS X, e dezastru. Suport x86_64 au sub Linux și e suficient de stabil, de fapt mai stabil decât Firefox oficial (i686) + FP 10. Dar mai încolo, s-a terminat cu bucuria. Dacă sunt masochist cu FreeBSD, mă mănâncă puricii cu Linux compatibility mode și mai mari șanse am să câștig la un real life Minesweeper.

    Deci pseudo-lacrimile de crocodil ce le varsă Adobe la adrea iPad nu mă înduioșează deloc. Același căcat, împachetat altfel.

    ReplyReply
    Reply to  SaltwaterC

Tweetbacks

  1. SaltwaterC (Ștefan Rusu) (1 comments):

    RT @ct27stf Nou pe blog: piua-piua pe myAdobe http://www.euareblog.ro/catalin-nicolescu/piua-piua-pe-myadobe/

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png