vreau sa multumesc ministerului educatiei

The death of one man is a tragedy, the death of millions is a statistic.

Vad ca lumea pe aici si pe aici isi zice fustrarile despre marea si minunata industrie de invatamant.

Eu unu nu am probleme, chiar imi place. Am un job, fac bani, daca maine nu mai am chef de serviciu actual pot sa-l schimb fara nici o greata.

Ma rog eu am cam facut si totul pe deandoaselea, poate o fi si de la semnul zodiacal, cine stie.

Nu prea m-a interesat decat ce am crezut eu ca e important. So far so good, vad ca a dat roade.

Scoala romaneasca este excelenta, singura problema este ca nu te invata nimeni cum sa iei avantaj din ea.

Bine ati venit in capitalism.

Faci munca de mantuiala, esti dat afara. Da, vorbesc despre cei DOAR 15.000 de viitori someri din educatie.

E paradoxul ala misto, vrei sa angajezi omu ca e tanar si dornic. Dar nu trece nici cel mai banal test. Si are diploma, ba chiar si master.

Si il vezi pe la TV ca plange pe acolo ca de luni de zile cauta si nu gaseste nimic si ca moare de foame.

Si dupaia vine si cate unu dasta ca mine care n-a fost instare in 5 ani sa termine o facultate de 4 ani.

Bineinteles in momentul in care o sa o duc mult mai bine, va fi pentru ca am furat.

Altfel de ce eu cu 12 clase amarate am mai mult decat micul geniu academic?

Bun, ai putea spune ca studentii nu invata. Asa si? Ceva nou sub soare? Nu inveti ramai repetent.

Oare absolvirea unei facultati e ca un fel de amnezie? Brusc a 2-a zi ai uitat tot ce ai invatat in ultimii 4 sau 6 ani?

Mie imi place sa raman la principii oricare ar fi consecintele pe termen scurt. Cele pe termen lung sunt cele ce ma intereseaza.

In 17 ani de tot plimbat prin frumoasele institutii de invatamant romanesc am vazut cum se pregateste realitatea inconjuratoare.

Am vazut multe vrute si nevrute. Unele le mai vedeam inca odata si le la TV, cu armate de psihologi si sociologi ce incercau sa dezlege “misterul”

Nu e nici unu. Elevul face ce vede la alti elevi si la profesori.

Nu e nici o problema sa bei cot la cot cu profu’. Mai grav e cand il imbeti de il bagi sub masa si ii iei banii.

Nu e prea mare bai sa motivezi absente. Nici daca te prinde. Nu o sa recunoasca nimeni, nici macar profa. Plus de asta ai si tu umpic de experienta la fals in acte, iti va fi de folos mai tarziu. Mai trist e ca nu prea ai stiut sa te folosesti de skill si aud vesti de tine cum ca o sa bem o bere dupa 5 la 10 ani.

Nu e mare bai sa te duci la profa/profu cu ploconu sau sa te bagi la meditatie ca sa treci. Iese caterinca mare, si asa juma de clasa e acolo, considera ca scoala de sambata dimineata.

Trebuie si omu sa manance nu? Daca Boc nu vrea sa-i dea bani … se descurca el. Si gandeste pozitiv, cel mai probabil o sa ajungi si tu in invatamant. Acum stii cum se face.

s.a.m.d. 🙂

Ti-a zis mata ca esti destept/desteapta si ca o sa ajungi departe. Totusi profa/profu ala al dracu nu te scotea din 4 sau 5. Aveau ei ceva cu tine.

Ce atata matematica? Iti zic eu cum e cu trigonometria.

Daca lovesti bila sa se duca in manta in unghi se va respinge in unghi adiacent, congruent si simetric opus perpendicularei pe manta. Daca nu inseamna ca trage masa sau e tacu stramb, sub nici o forma nu inseamna ca esti inapt sa dai cu tacu.

Lafel si cu fizica, daca lovesti cu bila alba o bila aflata in stationare in punctul de coordonate O(0,0) ea se va pune in miscare cu o forta F si pe o distanta d, pe acelasi sens dar in directie opusa cu bila alba, bila care se va respinge si se va opri intr-o pozitie simetrica cu linia imaginara si egala si de sens contrar cu compunerea vectorilor aflati in pozitiile initiale I1 si I2. Bineinteles intr-un sistem perfect unde nu exista alte forte.

Explicatie din memorie si incompleta 🙂 , data pe bune in clasa a 7-a la ora de fizica. Am fost singurul care a stiut sa explice cum e cu compunerea de vectori si pt ca am facut pe desteptu’ cu exemplu mi-a scazut 1 punct si mi-am luat si una dupa ceafa.

Bineinteles pe masa de biliard trebuie sa mai luam in considerare densitatea bilelor, rezistenta materialului la fortele de frecare si denivelarile mesei.

Later edit: Pt cei care mi-au atras atentia sau urmeaza. Da, eu eram ala care nu iesea din 4 si 5 la Lb. Romana.


Post-uri similare:


Comments

4 Responses to “vreau sa multumesc ministerului educatiei”

  1. joe (39 comments) on January 3rd, 2010 2:29 pm

    Si eu la fel cu romana si cu matematica. Apoi am facut meditatii si chiar m-au ajutat, desi a fost un chin sa invat atat. Apoi a venit Liceul si am uitat multe. Apoi a venit Facultatea si singura mea problema era Matematica, dar bine ca era profu de la Ovidius si a primit spaga. Peste o luna tre sa dau Licenta ca am amanat-o, si am asa o lipsa de chef…

    ReplyReply
    Reply to  joe
  2. Napster (32 comments) on January 3rd, 2010 2:31 pm

    Niciodata sa nu uiti de forta de frecare a bilei cu aerul care depinde si de altitudinea la care joci. Nu este de neglijat nici acceleratia gravitationala pe care nu e bine sa o iei de 10 ca-ti strica calculele si dai cu bila de pamant 🙂

    ReplyReply
    Reply to  Napster
  3. roberto (16 comments) on January 7th, 2010 11:33 am

    Cătălin, diferenţa este între a o duce MAI BINE şi a o duce FOARTE BINE.

    Fiindcă iliteraţii care o duc foarte bine trebuie să fie obiect de studiu pentru sociologi, economişti şi nu în ultimul rând, pentru fisc. Şi habar nu aveau să compună vectori nici atunci, iar acum sigur nu îţi vor oferi vreo explicaţie street-smart despre asta.

    ReplyReply
    Reply to  roberto
  4. Catalin Nicolescu (223 comments) on January 7th, 2010 12:28 pm

    Pai intr-o oarecare masura au reusit sa vada padurea de copaci, chestie pe care noi nu prea reusim.

    Ideea vietii e cat se poate de simpla, dar noi ca societate suntem intr-o continua cursa de a complica total inutil lucrurile

    ReplyReply
    Reply to  Catalin Nicolescu

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png