dimineatza stresanta

Mai fratioare, sti cum e dupa ce esti la munca de la 8:30 dimineatza ai facut mezamplast, ai carat scaune, mese, alte lucruri pe la bucatarie si vine seara servesti doua sau trei fileuri de cate 14 persoane si te freaca aia asa cum au ei chef?
Deja dupa ora 2 dimineatza, nu mai ai chef de nici unele, incep astia sa iti ceara cafele, le duci, si mai sunt si nesimtiti si nu dau nimic ca te-ai dus si le-ai adus al doilea rand de cafea.

Intr-o dimineata dintr-asta, la o masa, niste mojici de vre-o 60 ani, s-au trezit ei pe la ora 3:30 – 4:00 ca vor cafea. In primul rand ca la ora aia nu mai au cafea la bucatarie ca au spalat tot, si daca ceri cafea te injura, arunca cu ceva in tine si iti risti viata. Urmatoare a varianta e la bar, dar atunci barmanita e ocupata cu primitul si numaratul banilor de la ospatari, si risti sa primesti si de aici ceva in cap.
Asta insemna sa ma duc si sa ma cert cu cineva pentru 4 cafele cate vroiau babalacii sa bea inainte sa plece.
Ma abordeaza unu dintre ei si imi zice: “auzi, nu te supara, imi aduci si mie 4 cafele?” incerc sa ma eschivez ca aveam un chef sa alerg dupa cafea de nu mai puteam.
“Imi cer scuze nu mai avem cafea, a mai ramas doar zat in oala de cafea iar la bar a inchis”, omu da din cap zice bine asta e, si plec.
Ma invart pe langa mese sa imi strang paharele goale, tacamurile murdare si sa fac curatenie ca deja se termina nunta.
La un moment dat mortaciunea beata vorbeste: “ nu imi aduci si mie niste zat din ala rece daca nu gasesti cald sa beau si eu?”
“nu pot sa va aduc zat imi pare rau dar nu mai este cafea”, la care colegu lui, “ ma poate daca ii dai ceva face rost de cafea si pentru noi”.
Deja am inceput sa ma uit interesat la ei.
Se uita ala la mine si zie ca plateste cafeaua ca ma premiaza, nu reactionam, nu mai este cafea imi cer scuze … pana cand a scos omu din buzunar 3 fashi de 10 roni … nu a zis nimic doar a intins banii la care faza eu am reactionat: “multumesc frumos cum o doriti scurta sau luna? Daca doriti o facem la ibric sau espresso”.
S-au uitat unul la altul … apoi ala care a venit cu ideea zice, “vezi ma asa se face cand e tarziu si vrei ceva pt ca la ora asta nu te mai baga nici dreac in seama”.
Acuma pe buna dreptate dupa ce m-au frecat toata noaptea cu cafele fara sa imi dea nimic, mai voiau cafea si la 4 dimineata. Asta e magarie! Scoate banu fratele meu si o sa ai ce cafea vrei, ti-o aduc din Brazilia nu asa.
Niciodata sa nu freci un ospatar prea mult la cap si sa nu il premiezi cu nimic pentru ca risti sa te ridici si sa pleci din local cu blesteme injuraturi si alte de genu grele in spatele tau.


Post-uri similare:


Comments

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png