din ale ospatariei

Am si eu ceva de spus. Este primul meu post asa ca nu va asteptati la cine stie ce cuvinte alese.

In primul rand sa ma prezint sunt Tibi si muncesc ca ospatar la Colonadelor pentru bani de buzunar.

Se intampla multe in breasla asta mai ales ca intri in contact cu toate categoriile de oameni. Programul este destul de flexibil sunt chemat cand este nevoie de mine si asta se intampla cam de 2 -3 ori pe saptamana. In fine sa trec la subiect.

Eram intr-o seara la Colonade si aveam o nunta de machedoni . Ma ce sa va spun, oameni de treaba dar nu toti. Am inceput munca.


In fine a venit mireasa a venit ginerica au venit nasii, formatia completa, au inceput cu horele.

In seara aia aveam chef de munca si am zis ca ii servesc bine fara sa mai astept spaga sau ceva de genu. De obicei nu faci chestia asta decat pana la ordef (aperitiv, mizilic), cum stiti voi, dar in seara asta am facut exces de zel si am servit exact asa cum as fi vrut sa fiu eu servit.

Ma duceam la masa schimbam scrumiera la 2 chistoace de tigara in fine … vine fratele meu momentul sa danseze astia gaina, porcu`, sau mielu` cum se obisnuieste ca sa il mai stoarca pe nasu de ceva bani. Apare fratioare unu dintre nuntasi o ruda banuiesc, cu un ditamai mielu viu adus de la tara in spate de unde luam noi mancarea, bautura, scrumiere tot ce le trebuie … eram acolo ospatarii din seara asta si cand a intrat respectivul cu ovina dupa el ne-am tinut brusc toti de nas ca a inceput sa miroasa mai rau ca intr-un grajd acolo … deja plutea in aer o mireasma de balegar umed.

Era infect de murdar mielul ala saracu, mai era si legat de picioare cu sarma … in fine … ma uitam si la ala care a adus animalul si era saracu murdar de noroi pe tot pantofu si pe pantaloni, parca venise de pe camp nu stiu de unde a luat oaia da e clar ca a luat-o de la tara de undeva in seara aia.

Vine momentul mult asteptat, sa danseze taranii oaia … isi pune respectivul un halat de mecanic pe el inca un batic in cap cica s-a facut tigan in fine ….. ia dat doi pumni in cap la miel cica sa nu se zbata saracu nici nu mai vedea bine dupa ce si-a incasat tratamentul anesteziant si a iesit in salon.

Frate! A trecut ala cu oaia pe langa noi a lasat o mireasma groteasca de balegar amestecat cu bautura si cu transpiratie in urma de am zis ca lesinam toti acolo … era ceva adevarat dar in acelas timp anesteziant, a umlat ala cu oaia in spate vre-o patru ture de salon deja vedea omu ca nu mai poate si transpira nu mai putea sa danseze acuma mai mergea saracu si se ruga de nasu intr-un fel sa ii plateasca oaia.

Nasu un zgarcit notoriu tata … nici macar nu voia sa plateasca valoarea mielului … pana la urma a platit nasu dezamagitor pentru ala. A venit ala inapoi in spate la noi a dat mielul jos la injurat pe nasu ca a fost zgarie branza. “branzar” ce poti sa ceri?

Apoi s-a dezbracat, avea pe el camasa uda, lipita de piele, nu avea maiou si era paros. A fost o imagine de iti dadeai matele afara sa vezi parul de pe spate lipit cu ajutorul transpiratiei de camasa. Avea si dungi negre de noroi pe gat nu stiu exact ce era dar nimic apetisant, in fine se termina asta.

Ajung pe la mine pe la masa unu dintre ei zice ca vrea sa fie el umpic atent cu mine si ca vrea sa imi dea ceva. Imi da omu 15 RON si plec , dupa care face omu plicu si se ridica nevasta-sa sa duca daru la miri. Trece pe langa mine ma atinge.

Am simtit eu ceva mai greu in buzunarul de la vesta da nu m-am gandit ca e ceva … bag mana si gasesc o moneda de 50 bani.
WOW! Frate chiar asa?

S-o fi gandit femeia ca imi mai trebuie pentru un pachet de tigari. Imi venea sa iau moneda sa arunc dupa ea prin salon sa ii sparg capu ala de taranca proasta, dar tre sa te abtii.

Toata noapte in salonul ala a trebuit sa suportam mirosul da oaie murdara cu mirosul de transpiratie, alcool nasol …


Post-uri similare:


Comments

One Response to “din ale ospatariei”

  1. clau (8 comments) on August 29th, 2008 12:59 pm

    hahahaa…aaa vaaaaaaaaiii:)))))

    ReplyReply
    Reply to  clau

Tweetbacks

Trackbacks

Leave a Reply




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

icon-pidjin.png